Унікальні види Африки: сірий ребок

Сірий ребок, який також називається сірим Rhebuck, є антилопи корінні для країн на півдні африканського континенту. Наукова назва тварини - Pelea Capreolus . Термін Capreolus на латині означає «маленька коза». Африканське ім'я для сірого rhebok є Vaalribbok, в той час як інше спільне ім'я для тварини Vaal rhebok або просто Rhebok.

Особливості сірого ребка

Цей вид антилоп середнього розміру, вагою від 42 до 66 фунтів у вазі, і до 31 дюймів у висоту плеча. У тварини є довга шия, округлий ніс, стрункі вуха, гострі роги, які прямо у чоловіків з кільцевими основами і довжиною до 10 дюймів. Сірий ребок має короткий, щільний вовняний шар, який має різні сірі відтінки.

Дієта і Хабітат

Сірі ребоки займають високі регіони в південній частині Африки. Ці антилопи блукають гірськими схилами, скелястими пагорбами, луками в плато, а також з'являються на березі мису. У сірих Rhebucks є шерстяні пальто, як адаптація до холоду в горах. В основному тварини харчуються різнотрав'ями і чагарниками, а в період з червня по жовтень вони також займаються квітами, насінням і корінням. Цей вид антилоп переважно харчується в крутих районах, хоча вони використовують трав'яний покрив для укриття і приховування від хижаків. Тварина є корінним для Лесото, Південної Африки і Свазіленду. Види антилопи живе в деяких з парків Південної Африки, включаючи Національний парк мису півострова, Національний парк Мадікве і Національний парк Аддо Слон.

Поведінка

Сірий Rhebucks розмножується сезонно з спарюванням з січня по квітень. Період вагітності становить приблизно сім місяців, з народженнями, що йдуть наприкінці весни, аж до літа. Антилопи - це багаточисельні стада з зрілим чоловіком і до 15 жінок разом з молодими. Тварини територіально маркують свою територію сечею і послідом. Чоловіки-ребоки стають дуже агресивними протягом усього сезону розмноження і будуть боротися з вторгненнями в їхньому районі. Сірий rheboks snort, шипіння, і стогін. Вони найбільш активні протягом дня перед тим, як стає жарко. Тварини - швидкі бігуни, які досягають швидкості близько 37 миль на годину в гірських регіонах. Тривалість їх життя сягає від восьми до десяти років.

Населення

Червоний список загрожуваних видів МСОП класифікує сірий ребок як загрозливу. Нинішня тенденція популяції тварини зменшується, зрілі ребоки постійно знижуються. На захищених територіях населення становить близько 2000 осіб, з них близько 18 000 - у незахищених районах. Значними загрозами для видів є незаконне полювання з використанням собак і природних хижаків. Сірі ребоки є жертвою гієн, леопардів, шакалів, левів, пітонів і мисливських собак. Зміна клімату і зазіхання людей на природне середовище існування сприяли зниженню чисельності населення, а також збільшили браконьєрство.

Факти про сірий ребок

Щорічно мисливці-трофеї вбивають близько 100 сірих ребоків з трофеями, які приносять ціну в $ 900 - $ 1400 як на місцевому, так і на міжнародному ринках. Британська спортивна компанія Reebok запозичує голландське написання назви антилопи для зрілого чоловіка "Rhebok".

Рекомендуємо

Австралійські держави та території мають найвищий рівень безробіття
2019
Фредерік Мейс - відомі дослідники світу
2019
Де знаходиться острів Джарвіс?
2019