Що таке Райська птах?

Жодні інші види птахів не можуть конкурувати з красою і поведінкою райської птахи. Райська птах належить до сімейства Paradisaeidae, популярного за мальовничій масі пір'я, які поширені у чоловічих птахів. Райські птахи широко поділяються на 50 різних видів, деякі з яких не можуть бути легко знайдені і приурочені до конкретних місць існування і до певних місць. Деякі птахи також знаходяться під загрозою внаслідок людської діяльності, наприклад, полювання та знищення середовища існування. Райські птахи залишалися непопулярними до 1966 року, коли неймовірні кадри птахів, взятих з Папуа Нової Гвінеї Девідом Аттенборо, вразили світ.

Фізичний опис райських птахів

Райські птахи є одними з найпривабливіших у світі. Самець має яскраво пофарбовані пір'я, від червоного до зеленого, інші - з жовтими. Різниця в оперенні між статями пов'язана з розведенням. Молоді самці мають жіноче оперення і можуть одержати повне дорослого оперення приблизно через сім років. Птахи варіюються за розміром з найменшим, королем пташиного рай, вагою до 50 грамів і розміром 5, 9 дюйма. Найбільший птах, згинаючись на ходу, має розмір 17 дюймів і важить 430 грамів. Більшість чоловічих видів мають довші і великі хвости, ніж жіночі. Крила в основному круглі, а у деяких видів крила структурно змінені. Серповики і виду стрільців мають довгі та знижені рахунки, в той час як інші види, такі як Астрапія, мають невеликі та тонкі рахунки. Рахунки також відрізняються між статями, а жінки мають більші рахунки в порівнянні з чоловіками.

Дієта райських птахів

Райські птахи харчуються головним чином фруктами і членистоногими, хоча вони також можуть харчуватися нектаром і дрібними безхребетними. Співвідношення двох основних сортів харчових продуктів варіює залежно від виду, причому деякі корми живляться на більше плодів і менше членистоногих і навпаки. Харчова перевага впливає на інші аспекти поведінки виду, включаючи їхнє середовище проживання. Пожирачі фрукти широко поширюються і можуть приєднуватися до інших видів фруктових пожирачів на плодоносному дереві, але довго не будуть асоціюватися або залишатися з ними. Вони харчуються плодами, а підносяться і використовують свої ноги, щоб утримувати і маніпулювати їжею. Комахи-пожирачі в основному використовують свої рахунки, щоб розірвати мертве дерево, щоб отримати комах.

Хабітат і ареал райських птахів

Острів Нова Гвінея - центр різноманіття райських птахів. 13 з 15 родів знаходяться на острові. Інші два пологи є ендемічними для острова Малуку. Стрілецькі птахи знаходяться в основному в прибережних лісах Східної Австралії. Деякі види також зустрічаються в Квінсленді. Більшість райських птахів мешкають у тропічних лісах, таких як тропічні ліси та болота. Деякі види також були зафіксовані в прибережних мангрових районах. Понад 30 видів займають середньо-гірське середовище на висоті 1000-2000 метрів.

Звички розведення райських птахів

Райські птахи є в основному одинокими і тільки збираються разом, щоб спаровуватися. Чоловічий птах використовує свої яскраві пір'я і виконує ідеальну танцювальну рутину для залучення жінки. Самка пташка відкладає яйця в гнізді з м'якого матеріалу, такого як листя. Кількість яєць змінюється в залежності від виду, причому великі види виробляють лише одне яйце, а дрібні - 2-3 яйця. Яйця займають від 16 до 22 днів для вилуплення, а молоді залишають гніздо приблизно в 30-денному віці.

Рекомендуємо

Маорі - культури світу
2019
Держави США, які починаються з літери А
2019
Дитячий шлюб - обгрунтування, історичні погляди та наслідки
2019