Факти Горбатий кит: Тварини океанів

Горбатий кит є, мабуть, найулюбленішим і найвідомішим з усіх китів і відомий своєю здатністю співати протягом тривалого часу. Однією з ключових особливостей, які використовуються для диференціації одного горбатого кита від іншого, є їхній унікальний спинний плавник і випадок, які науково доведено, що вони відрізняються як відбитки пальців у людей.

Фізичний опис

Горбатий кит може бути або чорний, або сірий у верхній частині, а білий - на нижній. Ці типи китів мають довгі грудні плавники розміром до однієї третини довжини всього їхнього тіла з 20-50 білими вентральними канавками, розташованими на їх горлі. Флюси цього типу китів можуть бути настільки широкими, як і 18 футів. Жіночий горбатий кит зазвичай більший порівняно з чоловіком. Розглянута зверху, голова цього типу китів виглядає трохи широкою з тонким профілем. Дорослі чоловіки вимірюють 40-48 футів у порівнянні з жінками, які вимірюють 45-50 футів.

Поведінка

Горбаті кити - активні і акробатичні тварини, здатні вистрибувати з води і виконувати маневри. Кити також зручно маневрувати, звертаючись вгору. Ці рухи важливі, тому що вони використовують їх для спілкування один з одним. Одним з унікальних поводжень горбатих китів є їхня співоча звичка, яку виконують тільки кити. Кожна пісня може тривати до 30 хвилин і повторюватися безперервно протягом декількох годин. Різні популяції горбатих китів мають тенденцію співати однозначно в порівнянні з іншими популяціями горбатих китів.

Хабітат і ареал

Горбаті кити населяють всі великі океани світу. Так само, як і більшість китів у різноманітних океанах світу, горбатий кит має звичку мігрувати між областями харчування та районами розведення, з типовою річною міграцією до 16 000 миль. Хоча, як відомо, популяції китів не перетинають екваторіальну лінію, деякі з них, як повідомляється, це роблять. Наприклад, в Панамі і Коста-Ріці зафіксовані популяції горбатих китів як з південної півкулі, так і з Північної півкулі.

Дієта

Кожен горбатий кит щодня харчується близько тонни їжі. Деякі продукти, якими користується цей кит, - це невеликі креветки, криль і різні види риби. Під час годівлі кит зазвичай споживає великі об'єми води разом з їжею. Використовуючи його канавки, розташовані на його горлі, надлишок води фільтрується, а решта їжі проковтнута для травлення.

Відтворення

Горбаті кити досягають статевої зрілості у віці від 6 до 10 років. Зрілі самки зазвичай несуть одного теляти через 2-3 роки з терміном вагітності 12 місяців. Взимку горбати кити переходять у тропічні або субтропічні води, щоб розмножуватися і народжувати. Зазвичай вони залишаються там, щоб продовжувати спарювання і годувати своїх молодих до переходу до полярних вод, щоб годуватися протягом літнього періоду. Коли вони народжуються, теля горбатих китів важить до 1 тонни і становить 10-15 футів довжиною і часто споживає дуже поживне молоко своєї матері. Після одного року горбатий телят може споживати тверду їжу.

Рекомендуємо

Австралійські держави та території мають найвищий рівень безробіття
2019
Фредерік Мейс - відомі дослідники світу
2019
Де знаходиться острів Джарвіс?
2019